mr. Henk van Diest


Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest als makelaar en ondernemer in de makelaardij.  

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin: beide ouders waren makelaar en hadden samen een NVM makelaarskantoor.  Ik heb de makelaardij als het ware met de paplepel ingegoten gekregen!
Na afronding van mijn studie Rechten in Utrecht heb ik eerst gewerkt als makelaar en hypotheekspecialist in het makelaarskantoor van mijn ouders.  Tevens volgde ik de opleiding tot NVM bedrijfsmakelaar.
Daarna ben ik samen met mijn echtgenote een eigen NVM makelaarskantoor gestart, actief in de  woning- en bedrijfsmakelaardij.

Later werd het ouderlijk makelaarskantoor overgenomen en werd een tweede hypotheekadvieskantoor geopend, zodat het aantal kantoren groeide tot vier. In die tijd heb ik diverse medewerkers tot makelaar opgeleid en geholpen bij het behalen van hun beëdiging als makelaar.

Na verloop van tijd werden de kantoren verkocht aan een landelijke makelaarsorganisatie en werd ik kantoordirecteur van de vestiging Utrecht en later Regiodirecteur makelaardij Midden Nederland met de verantwoordelijkheid over 7 kantoren, o.a. in Utrecht en Amersfoort.

In 2006 ben ik samen met mijn echtgenote voor de tweede keer een makelaarskantoor gestart. In 2022 werd dit kantoor overgedragen om tijd vrij te maken voor nieuwe uitdagingen.

Door de werkervaring in de afgelopen 30 jaar als makelaar, ondernemer en directielid heb ik veel ervaring opgedaan in het opzetten,  reorganiseren, uitbouwen en verkopen van makelaarskantoren en in het opleiden en begeleiden van makelaars. 
In 2009 begon ik als Makelaarscoach met coaching van andere makelaars, op het gebied van persoonlijke effectiviteit, kantoororganisatie, marketing en het vergroten van marktaandeel en omzet.
Om mij verder te professionaliseren volgde ik een coachopleiding in de USA, waar bijna elke succesvolle ondernemer een coach heeft. 


Wil je vrijblijvend kennismaken? Stuur een mail en ik neem contact met je op!

henk@demakelaarscoach.nl